CHARLIE SIANIPAR one of OUT STANDING from sianipar clans

Photos from Punguan Raja Sianipar

Admins

Photo 4 of 4|Back to Group|See All Photos

Added by Toni P Sianipar
to the group “
Punguan Raja Sianipar
from the album
“My Family Tree”

Also in:
Groups:
Sianipar

Di masyarakat Batak, mengetahui asal usul garis keturunan/silsilah sungguh lah teramat penting. Dalam bahasa Batak, silsilah/family tree seperti ini disebut “Tarombo” .
Gambar ini adalah garis keturunan dari Sianipar yang pertama (Raja Sianipar) sampai ke aku dan anak-ku. Suku Batak menganut faham Patrilineal, sehingga yang tertulis di situ hanyalah anak laki-laki saja. Bila dihitung urutannya, Raja Sianipar mendapat nomer 1, anak2 nya mendapat nomer 2, cucunya nomer 3… dan seterusnya, maka aku mendapat nomer 15 dan anakku Ezra mendapat nomer 16. Dengan sistem penomeran seperti ini, maka apabila aku bertemu marga Sianipar yang lain, aku akan bertanya :”Sianipar nomer berapa?”. Kalau dia nomer 14 misalnya, maka dia se-generasi dengan ayah-ku, berarti aku harus memanggil dia “Amang Tua/Amang Uda” (Oom atau paman..). Kalau dia nomer 16, aku akan memanggil dia “anak”. Tapi kalau dia nomer 15 (sama dengan aku), berarti kami se-generasi dan aku akan memanggil dia Abang/Adik.
 

Members

Displaying 7 membersSee All

 
 
Toni P Sianipar added new photos.
Elsis Jadoel – 11 photos
Toni P Sianipar added new photos to a group.
Toni P Sianipar added a new photo to a group.
Pastinya.. emang di desain supaya orang pada nyasar kok…
Toni P Sianipar commented on his own photo.
Salah Nug. Ini di Nusantik jl Pang. Polim. Yang motret tak lain tak bukan adalah Aryono Hubaya Jati se komposer Burung Camar. Perhatikan aku tag juga Donni Hardono…
Hahaha.. cowoqberkaca mata ini sepertinya aku kenal baik… Klo ga salah tinggalnya di Kabel – Cempaka Putih ya???
Ini lagi apa, Mimi? Pasrah banget kesannya….. Aduuuuhhhhh…
 
 
Toni P Sianipar added new photos to a group.10:49pm
Toni P Sianipar added a new photo to a group.10:04pm
Toni P Sianipar added new photos.6:48pm
Elsis Jadoel – 11 photos
Toni P Sianipar was tagged in an album.Yesterday at 10:12am
PSM Jadoel – 30 photos
by Ds Pangestuti Harianto (Indonesia)
Location: KAA 1986?
Toni P Sianipar added a new photo to a group.Wed 10:36am
Toni P Sianipar added a new photo.Wed 10:08am
Apeace Da Othree was tagged in an album.Tue 5:30am
.bike-trip2. – 14 photos
Location: selokan mataram, prambanan
Paulina Sirait added new photos.Tue 5:23am
Taiwan Capture – 51 photos
Location: Tainan and Taipeh – Taiwan
Apeace Da Othree added new photos.December 1 at 3:19am
Location: jogja-prambanan-sawah2-patung hanoman yg nipple nya pake kembang2..etc
Apeace Da Othree was tagged in an album.November 29 at 4:32pm
Soerti ’0760 photos
by Harizakbar Alam (Indonesia)
Location: Campus & Fahmy Radhi’s house

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: